Værd at vide om polyester

Polyester er en af de mest brugte fibre, der findes, kun overgået af bomuld. Forskellen mellem de to tekstiler er, at bomuld er en naturfiber, hvor at polyester er et syntetisk fiber.  Nogle af de største fordele ved polyester er, at det kan tåle slid, hvilket er nyttigt, da polyester i dag bliver brugt indenfor alt slags beklædning, og derudover er det også nemt at rengøre. Det er også værd at nævne, at polyester har en lav vandabsorbering, når du sammenligner denne fiber med andre slags fibre, hvilket betyder, at det har en nedsat krøltendens og krymper også lidt i forhold til andre fibre. Læs mere om polyester her.

Fordele og ulemper ved polyester

Polyesters fordele: 

  • Let og stærkt tekstil
  • Lav vandabsorbering – dette betyder, at det tørrer hurtigt 
  • Billigt 
  • Findes i mange slags produkter og ikke kun tøj – det kan også fremstilles af genbrugsplastik
  • Mister ikke form, da det ikke krympes

Polyesters ulemper: 

  • Der er en stor miljøbelastning ved fremstilling af polyester – forudsætningen her er, at det ikke genanvendes. 

Dog er det vigtigt at huske, at materialet kan genanvendes, og derfor kan der altså også fremstilles tøj af polyester på bæredygtig vis. 

  • Ydermaterialet er ikke helt så stærkt sammenlignet med andre fibre.  
  • Har nemt ved at optage lugte, hvilket resulterer i, at du skal vaske det ofte. 

Sådan fjerner du bedst lugten fra polyester 

Som nævnt foroven er en af ulemperne ved polyester altså, at det nemt kan optage lugt. Dog er der nogle tips, du kan følge, hvis du hurtigt vil af med lugten. 

Når det kommer til fitnesstøj, så er det en god huskeregel at hænge tøjet op, så snart du er færdig med at bruge det, så det får en chance for at lufttørre lidt, før det bliver smidt til vask. 

Derudover skal du helst fjerne tøjet fra vaskemaskinen, så snart maskinen er færdig. Hvis du lader dine polyester tekstiler ligge for længe, vil fugten i vaskemaskinen give rig mulighed for en masse bakterier, hvilket gør, at tøjet begynder at lugte med det samme, selvom du lige har vasket det.