Skal du købe din første mountainbike?

Hvis ud overvejer at købe en mountainbike, som også kaldes en MTB cykel, så er der nogle ting, du bør være opmærksom på, inden at du vælger en cykel. Der findes nemlig mange forskellige mountainbikes, som kan ses på Time2bikes hjemmeside. Valget af en MTB cykel afhænger meget af, hvad du skal bruge cyklen til. Vil du eksempelvis cykle på ujævnt terræn med mange hop eller vil du cykle på forholdsvis fladt og ujævnt terræn, hvor acceleration er vigtigt? Skal cyklen også bruges til pendling. Alle disse overvejelser er vigtige at tænke over, for at du får en god cykel. Læs med og få hjælp til køb af din første mountainbike. 

Forskellige MTB cykler

Der er heldigvis mange forskellige MTB cykler, som man kan vælge. Følg nedenstående guide for at sammenligne de mountainbikes, som du overvejer at købe. 

  • MTB brands: Har du et favorit cykel brand? Mange cykelproducenter designer flere forskellige typer cykler, herunder citybikes, MTB og racercykler. Hvis du har et favorit cykelbrand, så er der altså god chance for, at de også designer MTB cykler. Derudover kan du overveje nogle af de mest populære MTB brands, som eksempelvis Trek, Giant, Merida eller Fuji. 
  • Hardtail eller full suspension MTB: Der findes to forskellige typer MTB cykler: hardtail og full suspension. Generelt kan man sige, at full suspension er til hardcore mountainbike cyklister, der tager ud på meget udfordrende terræn med mange hop – cyklen skal altså have god stødabsorption. Hardtail er derimod den mest almindelige model i Danmark. Denne cykle er både god til pendlng og til mountainbike ruter. Derudover er den bedre til at accelerere end full suspension modellerne. 
  • Carbon eller Aluminiumsstel: De fleste mountainbikes designes med et aluminiumsstel. Man kan dog også få modeller med et carbonstel. Fordelen ved carbon er, at det er mere stødabsorberende end et aluminiumsstel. Til gengæld er det også dyre og svære at reparerer end et aluminumsstel. Begge typer stel har dog den fordel at de ikke ruster og at de er lette, sammenlignet med et stålstel. Dog er carbon lettere end et aluminiumsstel.