Seje dyr man kan se på safari

Det afrikanske kontinent er indehaver af nogle af de mest fantastiske dyrearter på hele kloden. Når det kommer til store pattedyr, er der intet andet sted, der kan konkurrere med Afrika. Det er dyr på en helt anden skala, end andre steder og især i forhold til Danmark. Der er nogle af evolutionens mest blærede planteædere, der må opleves, før man virkelig indser, hvor uransagelige veje Moder Jord går. Det er også et sted, hvor planteæderne hele tiden holder øje med deres omgivelser, fordi der hele tiden lurer fare i horisonten. Rovdyrene i Afrika er på hver sin vis noget af det mest imponerende og vildeste, naturen byder på. Den eneste måde at opleve det på sikker vis og i virkeligheden er på en safaritur. På safari kan du opleve, hvor barsk og uendelig smukt dyrelivet kan være. 

Rovdyrene er ægte og farligere, end du forestiller dig

Bag en indhegning ligner en løve måske bare en doven huskat, men dyrenes konge har tjent sin titel ved at være et af de mest imponerende dyr i verden. På safari kan du opleve de vildeste rovdyr, verden byder på. Det gælder:

  • Løven. Et ægte flokdyr med en utrolig styrke og udholdenhed. Brølet, du kender fra tegnefilm, bliver først rigtig vildt, når du hører det fra en rigtig, levende løve.
  • Leoparder. En kat, der kan klatre i træer, fange alligatorer og snige sig ind på selv de mest opmærksomme byttedyr.
  • Hyænen. Et ægte rovdyr, der sætter tænderne i alt, der både er dødt og levende og endda kan skræmme enlige løver, fordi de færdes i store flokke. 
  • Geparder. Afrikas hurtigste er ikke Usain Bolt. En gepard i topfart er verdens hurtigste landdyr. 

Planteædere, der får jorden til at ryste

I Afrika er dyrene bare større, end de er andre steder. Det virker simpelt, men størrelsen på en elefant er ikke noget at kimse ad. Elefanterne er dog ikke de eneste, der er værd at tage på safari for at se. Plantædere, du kan opleve på en safari gælder:

  • Giraffer. Højden på en giraf er helt utrolig. At se en giraf gumle på en trætop oplever du ikke andre steder.
  • Elefanter. Alle ved, at elefanter er store. Det er de også i Zoo, men når du ser en flok elefanter sætter det altså en ny betydning i ordet ’kæmpe’.
  • Zebraer. De mest kendte striber i verden i den frie natur.