Safaritur i Sydafrika: En oplevelse for livet

Der har altid været noget fascinerende ved savannen. Det er nok, fordi den er så langt væk og nærmest den absolutte modsætning til den jyske hede. På savannen er der hele tiden noget på spil – det handler ikke om, hvorvidt du nu har en flåt i knæhasen. Det er liv og død og nogle af de mest fantastiske dyr, der er på hele jordkloden. Det er dog ikke kun dyrene, for selvom vi alle ved, at løven er kongen på savannen, så er kongeriget i sig selv fuldstændig unik. Plantevækst, du troede kun eksisterede i eventyr, er en vigtig del af en af jordens største naturskatte; savannen. Alt det kan du opleve, uden du skal risikere liv og lemmer, når du er på safaritur.

Et dyreliv, hvor alting er stort

En lille kattekilling er sød, når den leger med et garnnøgle, men du får nok et andet syn på katte, når du oplever en løve på hjemmebane. Det er langt mere autentisk at opleve løven på en safaritur, fordi løven er, hvor den hører til. Det er sjovt at se løver i zoologisk have, men at se en løveflok ude i det fri kan åbne øjnene for, hvor privilegeret vi er at dele jorden med væsner så majestætiske. Der er mange løver i Sydafrika, og med den rigtige safaritur er det næsten en garanti at se løver. Derudover kan du også se:

  • Leoparder
  • Næsehorn
  • Gnuer
  • Geparder
  • Flodheste
  • Elefanter
  • Bøfler
  • Giraffer

I deres naturlige områder, vel at mærke. Ingen indhegning er en helt anden oplevelse, der ikke kan beskrives. 

Pompøse planter

Det er smukt at se den jyske hede i sensommeren, når lyngen maler heden lilla, og sommerfugle danser farvel. Men det er et helt andet størrelsesforhold, når du tager på safaritur. Du har nok hørt om elefantgræs, og selvom det ikke er græs på størrelse med elefanter, så er det stadig utroligt, når du første gang føler dig lille i forhold til græsstrå. Elefantgræs kan gro tre meter højt, og det er altså noget andet end en dansk vejkant, der ikke er blevet slået i tide. Derudover er der det ikoniske akacietræ, du kender fra løvernes konge og fra mange billeder af den Afrikanske natur. De stor ofte alene med en særlig melankoli over sig – og så former grenene sig i toppen som en paraply. Det vildeste er dog baobabtræet, der kan blive mere end 1000 år gammelt.