Sådan forbedrer du dit indeklima i boligen

At have et sund indeklima i boligen er noget, som de fleste af os er klar over er en god ting, men noget som de færreste af os rent faktisk gør en dyd ud af at overholde. Indeklimaet betyder nemlig meget mere for vores sundhed, end vi måske lige går og tror, og glemmer man at lufte ud, så kan det hurtigt gå ud over ens generelle helbred på den måde, at man måske ender med at sove dårligere, man bliver hurtigere træt, og der vil opstå en helt generel følelse af sløvhed. 

Så hvad kan man gøre for at forbedre indeklimaet?

Der findes mange måder, hvorpå man kan forbedre indeklimaet. En af de måder, som folk oftest benytter sig af er enten et ventilationsanlæg, eksempelvis fra Genvex, eller ved at åbne vinduerne. At forbedre indeklimaet kan være meget simpelt, men bor man inde i byen, så skal der eventuelt flere tiltag til. Bor man på landet, så er det højst sandsynligt blot allergi partikler, som man skal bekymre sig om, idét at luften burde være ren og fri for os. 

At have planter i hjemmet er en af måderne, man kan forbedre sit indeklima på. Som de fleste af os har lært, så går planterne gennem en proces ved navn fotosyntese, hvorved der produceres ilt. Så ønsker man en grønnere lejlighed, på flere punkter, så kan planter være en fin måde at gøre indeklimaet bedre. Dertil kan planter i visse omfang fjerne skadelige partikler fra luften, hvilket blot er en bonus.

NASA og planter… hvad da?

Takket være NASAs undersøgelse, Clean Air Study, så er det blevet bekræftet, at planter kan filtrere luften for farlige partikler så som benzen, formaldehyd og xylene. Desto større planten er, desto større effektivitet vil man kunne opnå i forhold til filtrering. 

Udover planter kan man også sørge for at åbne vinduerne og skabe gennemtræk på daglig basis, hvilket altså også vil gøre, at indeklimaet forbedres på betydelig vis. Men bor man i byen, så kan et ventilationsanlæg hurtigt skabe et indeklima, hvor man tydeligt kan mærke en forbedring i luftkvaliteten.

Man behøver altså ikke døje med et dårligt indeklima blot fordi, at man bor i byen. Har man et ventilationsanlæg i boligen, så skal man blot huske at skifte sit filter hver 3. til 6. måned. Såfremt man har et genvex anlæg, så har en side som filternew filter til genvex til en god pris.