Hund der sover godt i sin hundeseng

Sådan finder du den bedste hundeseng

Hunden er menneskets bedste ven, og fortjener naturligvis også en god nattesøvn. Men det kan være svært at finde den helt rigtige Hundeseng til sin hund, for der er rigtig mange valgmuligheder. Læs med i denne guide og få inspiration til, hvordan du finder den rigtige hundeseng, så din vovse snart kan sove trygt og godt.

Størrelse og kvalitet

Det første du skal overveje, er både hundesengens størrelse og kvalitet.  Her skal du i særlig grad være opmærksom på to ting: Først og fremmest skal hundesengen have en tilpas størrelse, så din hund kan være i sengen. Dog må sengen heller ikke være for stor, så hunden ikke føler sig tryg og komfortabel. Når det handler om kvalitet, bør du her ikke gå på kompromis. Invester i en god hundeseng af solid kvalitet, som kan holde i mange år. Det kan nemlig godt betale sig, at bruge lidt ekstra penge på en god kvalitetseng til den firbenede.

Materialevalg

Udover størrelse og kvalitet er det vigtigt at du overvejer materialevalget til din hunds kommende seng.  Her findes der også et hav af muligheder, og du kan b.la. vælge imellem en stofseng, en nylonseng eller en seng af plastik. Der er både gode og dårlige ting ved de forskellige materialer og valget af materiale afhænger i høj grad af både hunderacen og hundens alder. Overvej i samme forbindelse om du ønsker en blød eller hård seng til din hund.

Vælger du at investere i en hundeseng af stof er du b.la. sikret en dejlig varm og blød seng til din hund. Fordelen ved at vælge en hundeseng af stof er især hygiejnen, da stoffet på sengen oftest kan tages af og smides til vask. Dermed undgår du b.la. lugtgener, og mindsker forekomsten af bakterier. Alternativet er en hundeseng af plastik, som er mere slidstærk og meget solid. En hundeseng i plastik har en lang holdbarhedstid, og kan tåle både bid- og kradsemærker. Plastikkurven er ligeledes nem at rengøre og vedligeholde. Dog bør du sikre, at hunden ikke ligger på rent plastik ved at putte f.eks. tæpper eller pudder i sengen.