Hvornår skal jeg bruge epoxy?

Epoxy, også kendt som epoxymaling eller epoxybelægning er blevet uhyre populært i såvel private hjem som i virksomhederne. Epoxy bruges som gulvbelægning på steder der enten har et stort slid som eksempelvis på hospitaler, plejehjem, lagerhaller og i private hjem i køkken, bryggers, og garager. Epoxyen er et plastmateriale af stærkt styrke der er designet til at pålægges områder med stor belastning. Den store belastning ses primært i industrien i lagerhaller, produktionshaller, værksteder, og laboratorier. Private har derefter fået øjenene op for dette fantastiske materiale.

Sådan bruger du epoxy

Din epoxy kan du købe hos Ekomposit, i sæt der passer sammen og dækker et vist areal. Epoxy består af to komponenter – nemlig en hærder og en base. Hærderen hældes i basen og blandes godt rundt med en piskeris der monteres på en skruemaskine. Når du køber epoxy køber du en mængde hærder der passer til basen. Det anbefales at bruge hele mængden af begge produkter, da de er præcist opmålt til at passe sammen.

Efter de er blandet sammen hærder og base til epoxy skal du kvikt gå i gang da optørringsprocessen allerede er gået i gang. Alt efter hvilken epoxy du har valgt vil den tørre op efter 20-90 minutter, og du bør tager et helt område af gangen, da resultatet ofte ikke bliver ensartet hvis tilfældet ikke er således.

epoxymaling, epoxy, epoxybelægning

Hvis du bruger epoxybelægning er massen tykkere og skal kun males ud på gulvet en gangs mens epoxymaling gerne skal have to gange. Epoxy belægning er derfor også dyrere pr. m2. Derudover bør temperaturen være faldende når man arbejder med epoxy. Dvs. at det er en god ide at tænde for radiatoren et godt stykke tid før man begynder at arbejde med epoxy og derefter slukke for radiatoren når man går i gang, med arbejdet, således at temperaturen stille og roligt falder i takt med at arbejdet skrider frem.

Vedligeholdelse af epoxy Epoxy og herunder epoxymaling og epoxybelægning er særdeles stærkt og kræver derfor ikke den store vedligeholdelse. Der er en god ide at vaske gulvet for snavs, hvilket over er let i modsætning til andre overflader da epoxy er glat og dermed nem at vaske.