Hvilken guld vielsesring anbefales?

Valg af vielsesringe er altid et svært valg. Det er jo en ring, som man måske skal gå med resten af livet, så det er vigtigt, at det er en ring, som man holder meget af. Prøv gerne mange forskellige og få råd i en forretning. Du kan eksempelvis tage et kig på det store udvalg af vielsesringe til kvinder og mænd hos Hedegaard Smykker, der både har en online og en fysisk butik i Helsingør. Læs også med her og få en guide til forskellige guld vielsesringe.

Guld vielsesringe

I mange år har det været tradition, at vielsesringe blev fremstillet af guld. Guld er et varmt og smukt metal med en naturlig glans og et dybt gult skær. Der findes dog flere forskellige typer vielsesringe i guld. Du kan eksempelvis vælge vielsesringe af det klassiske gule guld eller det mere utraditionelle hvidguld eller rosaguld. 

Vielsesringe i gult guld har et varmt og elegant udseende. Dette er den klassiske vielsesring fremstillet af et tidløst materiale. Der er dog mange forskellige typer gult guld. Du kan eksempelvis både finde lyst gult guld, der minder lidt om sølv, og mørkt gult guld, der minder lidt om kobber.

Vielsesringe i hvidguld bliver mere og mere populære hvert år. Det smukke materiale skabes ved at kombinere gult guld med lyse metaller, som sølv eller palladium. Hvidguld bliver i dag belagt med rhodium, hvilket giver den lyse overflade. Rhodium er dog et dyrt metal, og derfor anvendes det kun til belægning. En rhodium overfladebelægning vil blive slidt med tiden. Derfor vil overfladen blive mere og mere gullig. Det kan derfor være nødvendigt at overfladebehandle ringene med nyt rhodium ca. Hvert andet år, fordi vielsesringe udsættes for relativt meget slid.  

Rødguld, eller rosaguld som det også kaldes, er en kombination af guld og kobber.

Metallets smukke rosa farve kommer altså fra kobbers naturligt rød-orange farver. Det er især et populært materiale til vielsesringe, fordi det giver et lidt romantisk look til ringen. Fordelen ved rødguld er desuden, at det er et stærkere materiale end stærkeste materiale end hvidguld og gult guld, fordi det indeholder kobber. Ulempen ved rødguld er dog at der er en lille risiko for at kobberet vil skabe en allergisk reaktion i huden. Det sker dog meget sjældent. Hvis du dog har en meget sensitiv hud, så er gult guld det bedste valg til din vielsesring.