Hvad er forskellen mellem SAP HANA og SAP S4 HANA?

SAP HANA er det, som man kalder en in-memory database teknologi. Det er i dag backend systemet, som mange af den øvrige SAP software kører på. SAP HANA blev introduceret til os i 2011. Få år senere, i 2015, blev det nye SAP system SAP S4 HANA lanceret, men det er vigtigt, at forstå, at dette er to meget forskellige SAP systemer. 

SAP HANA og SAP S4 HANA

Ligesom meget andet SAP software, kører SAP HANA S4 på SAP HANA databasen. SAP HANA kan altså ikke anvendes til at udføre diverse business transaktioner, analyser og lignende. Det kræver, at man har installeret et andet SAP software, der bruger SAP HANA som sin kerneteknologi. Til sammenligning er SAP S4/HANA en business suite med mange funktioner, men den kører på SAP HANA, så man skal bruge begge. Derfor giver det mere mening at sammenligne SAP S4 HANA med SAP ECC, der også er et af SAPs business suite systemer. 

SAP HANA S4 og SAP ECC 

Både SAP HANA S4 og SAP ECC (enterprise component)) er business suite systemer. Disse systemer har moduler, der kan hjælpe med drift af bl.a. logistik, finance og HR. SAP ECC systemet er en videreudvikling af SAP R/3, der blev lanceret i 1990’erne. SAP ECC er også tidligere blevet kaldt SAP ERP, som står for Enterprise Resource Planning.  

Til sammenligning er SAP S4 HANA en next-generation business suite. Det er derfor en smartere business suite, der også kan anvendes til bl.a finance og logistics. Dette SAP system er mere brugervenligt og intuitivt. SAP HANA S4 kan desuden udføre big data analytics og systemet kan tilgås, når man er på farten. 

De enkelte SAP HANA S4 moduler er også blevet forbedret ift. SAP ECC. For eksempel har det nye finance modul mange flere funktionaliteter, herunder analyse, accounting og risk management. 

Med hensyn til supply chain management, så er det også en betydelig fordel at anvende SAP HANA S4 frem for SAP ECC. Det nye SAP software tilbyder mere avancerede funktionaliteter til bl.a. salg og håndtering af inventar. Desuden kan SAP S/4 HANA udføre sporing af bl.a. inventar, transport af gods og produktionsomkostninger i realtid. 

Hvad angår logistic, så kan man med SAP HANA S4 synkronisere mobile enheder og lastbiler, ruteplanlægning og meget mere. Systemet analyserer desuden hele dit flow fra produktion til transport og salg, og identificerer optimeringsmuligheder.