Flexleasing som privat – en god aftale

Mange af os får på et eller andet tidspunkt brug for at lease en bil. Det kan være, at din faste bil er til eftersyn, at dine kørselsvaner er markant forandrede i en afgrænset periode, eller noget helt tredje. Uanset årsagen vil du nærmest helt sikkert gerne bruge dine penge rigtigt. Heldigvis tilbyder hjemmesider som https://specialcars.dk/  flexleasing til privat brug. Hvis du ikke i forvejen er helt sikker på, hvad flexleasing af biler drejer sig om, så læs endelig videre her.

Hvad er flexleasing til privat brug?

Du ved sikkert allerede godt, hvad almindelig leasing af biler indebærer. Derfor går vi ikke så meget i dybden med denne her. Sagen drejer sig i stedet om en særlig ordning, som blev etableret med en ændring af registreringsloven i år 2008. 

Det helt særlige ved flexleasing er, at du slipper for at betale en fuld registreringsafgift med det samme, når du laver en aftale, og i stedet kan betale en fast ydelse ud fra dit forventede forbrug (nærmest a conto). Afgiften på bilen betales da i rater under hele leasingperioden, som en del af den månedlige betaling. På denne måde kan du ofte spare betydelige penge – særligt hvis der er tale om en bil med en dyr registreringsafgift.

Der er lidt forskelligt, hvor meget du skal betale fast her, alt efter alderen på bilen, som du leaser. Periodesatserne afhænger af bl.a. af bilens alder: Over eller under tre år er her for eksempel en vigtig spærregrænse at huske på. 

Fordele ved flexleasing

Der kan være flere fordele ved flexleasing som privat. Her nævnes blot nogle stykker for at få stadfæstet pointen:

  • Du slipper for at betale en dyr registreringsafgift i starten. På denne måde kan du spare mange penge.
  • Aftalen gør det også muligt at skifte mellem flere køretøjer – hvis du for eksempel leder efter en cabriolet til om sommeren og en SUV til om vinteren.
  • Der er typisk billigere bilforsikring, fordi kun bilens værdi og ikke registreringsafgiften skal forsikres.

På denne måde er der altså mange fordele ved ordningen, som du kan få glæde af.