Det skal du vide, inden du køber havemøbler

Du ved måske allerede, at du har rigtig mange muligheder, når det kommer til valg af havemøbler. De mange muligheder betyder også mange valg, og for at du får de bedste forudsætninger for at tage de helt rigtige valg i forhold til køb af havemøbler, får du her et par tips som måske kan hjælpe dig på vej.

4 punkter du bør overveje

  • Det første, som du nok vil ligge mærke til, når du er ude for at kigge på havemøbelsæt, er deres design. Det er væsentligt, at du vælger havemøbler som passer til din personlige stil, til farverne på dit hus og til omgivelserne på altanen, terrassen eller haven. Man ser ofte, at mange vælger havemøbler som går godt i spænd med den indendørs boligindretning, så man skaber en rød tråd.
  • Du kan findes havemøbler i alle prisklasser, og i de fleste tilfælde vil prisen afspejle kvaliteten. Her skal du først og fremmest overveje dit budget, dit behov og møblernes placering. Hvis møblerne skal stå ude året rundt, kan det være nødvendigt at købe dem i højere kvalitet, så du kan få glæde af dem i mere end en enkelt sæson. Du bør også overveje, hvor møblerne skal stå henne, og dermed hvor meget de kan holde til.
  • Det tredje punkt, som du bør have med i dine overvejelser, er komforten. Det er selvfølgelig vigtigt, at du vælger nogle havemøbler, som du sidder godt i.
  • Pris! Som tidligere nævnt, hænger pris og kvalitet ofte sammen. Inden du går i gang med at kigge på havemøbler, kan det derfor være en god idé at gøre op med dig selv om prisen, designet, komforten eller holdbarheden er vigtigst for dig. Hvis du lægger et budget, kan det også være med til at indsnævre det ellers store søgefelt.

Vedligeholdelse

De fleste havemøbler skal vedligeholdes, og hvis du husker at vedligeholde dem, vil du have glæde af dem i længere tid. Det er også altid en god idé at sætte dine havemøbler i tørvejr, når efteråret og vinteren nærmer sig. Dette gælder uanset, om du køber havemøbler i høj kvalitet eller ikke.