Det kan du bruge en sifonflaske til

Er du vild med at eksperimentere i køkkenet, og er du glad for køkkenværktøjer, der kan gøre madlavningen endnu sjovere? Så er en sifonfalske måske det næste redskab, du skal erhverve dig til køkkenskabet. Herunder får du en guide til, hvad man egentlig kan bruge et sådant apparat til, samt hvad du bør overveje, før du vælger. Hvis du er interesseret i at se på nogle sifonflasker, er der lidt forskellige på Yeschef.dk.

Hvad kan jeg bruge en sifonflaske til?

En sifonflaske er oplagt til dig, der godt kan lide at lege lidt ekstra med madlavningen. Sifonflasken kan både bruges til hovedretter og desserter – det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser. Den fungerer på den måde, at der i flasken sidder en sifonpatron, som tilfører luft til væskerne i din mad. Resultatet er, at du kan gøre flydende ting mere luftige og cremede.

Klassisk anvendelse af sifonflasken indebærer bl.a. piskning af flødeskum til desserter og cocktails – flasken bruges samtidigt som flødesprøjte. Derudover kan den bruges til at tilberede kolde og varme saucer, pureer og supper, da flasken er med til at gøre disse luftige i konsistens.

Ting at overveje før du køber

En sifonflaske er ikke et billigt værktøj – især ikke, hvis du vil have en god én. Derfor er det vigtigt, at vælge den rigtige. Før du vælger, er der nogle ting, du bør tage i betragtning. Listen herunder giver et overblik over de vigtigste overvejelser.

  • Hvor stor skal den være? – en stor er praktisk, hvis du vil lave hele retter som f.eks. suppe i den. Skal du mest bruge den til flødeskum, kan en mindre sagtens gøre det.
  • Hvor meget tilbehør vil du have? – er du glad for at pynte kager og lave forskellige mønstre med f.eks. flødeskum, vil det give mening at købe en flaske medfølgende tylle.
  • Hvor høj temperatur skal den kunne klare? – skal den bruges mest til supper eller kolde desserter?
  • Er den nem at rengøre? – hvis du har tænkt dig at bruge din sifonflaske meget, er det værd at gå efter en, der er nem at gøre rent.