Et kamera er i gang med at filme

Derfor skal du bruge video i din marketing

Arbejder du med marketing til dagligt? Måske endda online marketing? Hvis svaret er ja, så ved du sikkert også, at videoer på hjemmesider er med til at øge konverteringsraten gevaldigt. De fleste vil nemlig hellere se en video frem for at læse en masse content på en hjemmeside. Og så kan man brande sig selv og sin virksomhed meget bedre via video. Vi tiltrækkes nemlig af levende, visuelle billeder. 

Noget af det, der gør videoproduktion unikt ift. til mange andre marketing-kanaler, er, at det vækker følelser i én. Generelt husker vi meget bedre de ting, som vi har set eller oplevet – eller den særlige følelse som videoen vækkede i én. Husker en kunde din video, så husker de også dit brand, dine produkter og tjenesteydelser langt bedre.

Udnyt videos mange muligheder 

Der er selvsagt rigtig mange muligheder inden for videoproduktion. Men inden du giver dig i kast med en produktion, er det vigtigt, du har styr på strategien. Du skal bl.a. forstå, hvilke behov din målgruppe har, så din kommende video ikke rammer ved siden af. Videoproduktion behøver ikke at være omkostningstungt. En billig produktion kan være mindst lige så effektiv som en dyr videoproduktion. Det handler selvfølgelig meget om, hvilke hjælpemidler du vil benytte dig af. En god video kan sagtens blive lavet for et budget på 12.000 kr. Men så er der selvfølgelig også færre hjælpemidler. 

Video – en yderst effektiv marketingkanal 

Flere undersøgelser har vist, at forbrugere i stigende grad foretrækker, at se videoindhold i stedet for at læse blogs eller downloade e-bøger fra virksomheder. Det er selvfølgelig meget vigtigt information, som virksomheder ikke kan negligere. Som allerede nævnt er klik- og konverteringsraten markant højere, når det kommer video. Vi tiltrækkes simpelthen af video, og det får os naturligt til at klikke og konverterer. 

Video har et kæmpe potentiale – ikke mindst online. En god videoproduktion får os til at like, kommentere og måske endda dele den på de sociale medier. På den måde kan en god video hurtig blive set af mange tusind, og på den måde kan man skabe en masse opmærksomhed.