Bomuldsjersey er toppen blandt billigt stof

Ønsker du at komme godt i gang med at sy dit eget tøj, skal du have et billigt stof, der både er til at have med at gøre og rent faktisk kan bruges til det, du vil sy. Fastvævet bomuld i form af stoffet, jersey, er helt perfekt, da det kan bruges til alt fra T-shirts, joggingbukser, undertøj og sportstøj. Stoffets bløde overflade kombineret med dets fleksibilitet giver dig i bomuldsjersey et nyttigt stof at tage udgangspunkt i. Og det er let for dig at finde mange gode tilbud på stof.

Medgørlig ved klipning og strygning

Når du skal klippe i bomuldsjersey, kan du risikere, at stoffets nye kanter bøjes ned omkring saksen, hvor du klipper. Lidt det samme som når du klipper i papir – en bogbinders mareridt.

For at undgå det kan du behandle det billige stof med lidt strygestivelse før klipning. Apropos strygning skal du være bevidst om, at 100 % bomuldsjersey har bedst af at blive lagt under et beskyttende stykke stof. Hvis du altså vælger at stryge det, for jersey rynker ikke, hvilket er takket være dets strækbarhed. Folder du det sammen efter hver vask, slipper du for strygning.

Perfekt til sportstøj

Jersey i fastvævet bomuld er lækkert at arbejde med af en række årsager. Strækbarheden er allerede nævnt og er den vigtigste, for det er den, der gør tøjet modstandsdygtigt og ideelt til træningstøj, der skal kunne tåle slid specielt omkring kroppens led. Udover det kan jersey:

  • Ikke ses igennem grundet dets ophav som et vævet stof, hvilket kan ses i modsætning til strikkede uldtrøjer. Jersey dækker, selv når det er tæt på huden ved bl.a. T-shirts.
  • Har en blød og flad overflade. Om et stykke af stoffet er blødt på begge sider afhænger af, om det er double knit eller ej. Ved double knit er to stykker jersey i bomuld syet sammen, så ru overflader møder hinanden, mens bløde overflade vender udad.
  • Åndbart, hvilket sammen med strækbarheden hører med til, hvorfor jersey er godt til sportstøj. Det føles aldrig som regnbukser at gå i jersey, hvilket gør det behageligt.